Data Virtualisatie Fundamentals

In korte tijd actuele kennis opdoen over Data Virtualisatie, waarmee data eenvoudig, flexibel en razendsnel gekoppeld en toegankelijk voor de business wordt.

Duur:

1 dag

Kosten:

€ 720,00 excl. BTW

Deelnemers:

4-12

Cluster:

Data Architectuur & Management

Algemeen

 

Door deze introductiecursus krijg je inzicht in de mogelijkheden van DataVirtualisatie. De focus ligt hierbij op het ontsluiten en verbinden van data in datawarehouses, big data omgevingen en bedrijfsapplicaties.

Je resultaten na Data Virtualisatie Fundamentals: 

 • Je kent de basisconcepten van Data Virtualisatie en de waarde voor zowel de IT-organisatie als voor de business
 • Je kent functionele kenmerken van de toonaangevende Data Virtualisatietools
 • Je kent de methodes om data te abstraheren, modelleren en koppelen als basis voor optimaal gebruik van Data Virtualisatie tools
 • Je kent de concrete toepassing in de vorm van use cases voor Data Virtualisatie door middel van demo’s en discussies met ervaren Data Virtualisatie consultants van Centennium

Deze cursus is bij uitstek geschikt voor IT architecten, IT managers, Informatiemanagers, Line of Business managers en eenieder die in korte tijd gedegen en actuele basiskennis van Data Virtualisatie wil opdoen. Via een interactieve dag word je, onder leiding van een ervaren Centennium consultant, geïntroduceerd in dit sterk groeiende vakgebied binnen de IT.

Klik op onderstaande afbeelding voor een korte video op de website van TIBCO. 

Programma

Data Virtualisatie is een krachtig nieuw concept waarmee, via data abstractie en krachtige tooling, grote hoeveelheden data gekoppeld en toegankelijk worden voor analyse, zonder repliceren en opslag van gegevens. Bij uitstek een technologie waarmee in korte tijd data toegankelijk wordt voor de broodnodige analyse, in de taal van de business en gebruikmakend van de verwerkingskracht van onderliggende dataomgevingen (databases, cloud, big data, bedrijfsapplicaties).

In deze cursus leer je alle aspecten die hierbij komen kijken.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat is Data Virtualisatie en wat is de waarde voor de business en voor IT?
 • Data Virtualisatie: concept en technologie – Op weg naar het Logical Datawarehouse
 • Concept: data abstractie, data modelleren, data integreren op metadata-niveau
 • Technologie: overzicht Data Virtualisatie tools
 • Demo: Cisco Information Server (CIS)
 • Data Virtualisatie Use Cases: 1 toegangspunt tot data, maximale query performance, data abstractie, SuperNova (ontsluiten van Data Vault Datawarehouse), data federatie, security management
 • Business case
 • Plan van aanpak Data Virtualisatie

Onze opleidingen worden uitgevoerd door ervaren docenten die hun sporen in de adviespraktijk verdiend hebben.

Docenten

 • Antoine Stelma
 • Erik Fransen

Inschrijfformulier Data Virtualisatie Fundamentals

Datum & Locatie

Voorwaarden

13 + 9 =

*Voorwaarden

Door het opsturen van dit formulier meldt u zich formeel aan voor een opleiding of cursus. Wij reserveren direct een plaats voor u in de door u bestelde opleiding of cursus. Binnen één werkdag ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding en een factuur. Uw inschrijving is pas definitief nadat wij van u een ondertekende bevestiging van inschrijving hebben ontvangen en de factuur betaald is. Vanaf de bevestiging van uw aanmelding heeft u veertien dagen de tijd om uw inschrijving te wijzigen of ongedaan te maken.

Mocht u bij het verzenden van dit formulier tegen (technische) problemen aanlopen, verzoeken wij u uw gegevens in een mail te zetten en deze te versturen naar: backoffice@centennium-opleidingen.nl.

Meer weten? Neem contact met ons team op

backoffice@centennium-opleidingen.nl